History

Het is allemaal begonnen in de pepermuntfabriek van opa Teunis Herweijer. De fabriek werd in 1970 door  zijn zoon Sjaak overgenomen en omgebouwd tot een banketfabriek. Er werd geproduceerd voor winkels van derden, waaronder de winkel van zijn broer. De banketbakkerij ging door onder de naam De Leeuw.

In 1980 nam Jacques Herweijer de winkel van Echte Bakker De Ridder over. De eerste winkel was een feit. In de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen zijn we begonnen met het verkopen van brood en banket aan consumenten. In 1981 trad Jacques Herweijer toe tot het Echte Bakkersgilde en mocht de naam  Echte Bakker Jac. Herweijer worden gevoerd.

In 1984 werd de winkel aan de Dirk de Derdelaan verbouwd. In de vernieuwde winkel introduceerde Jacques Herweijer het “bak-eiland”,  een oven waarin à la minute stokbroodjes en andere warme hapjes konden worden gebakken.

Raymond Herweijer trad in 2004 in de voetsporen van zijn ondernemende vader Jacques. Het bedrijf groeide gestaag en telt momenteel 5 filialen, alle in Vlaardingen: in de Westwijk (Dirk de Derdelaan 15), in Holy, (De Loper 20) en in het Centrum (Franssenstraat 16). In Schiedam zijn dit de filialen op de Nolenslaan en de Bilderdijkstraat.

De winkel aan de Dirk de Derdelaan is in 2008 wederom verbouwd. De winkel straalt de sfeer uit van vroegere tijden, waarbij uiteraard de modernisering niet heeft stilgestaan.

In 2011 is onze winkel op de loper verbouwd tot een mooie warme bakkerswinkel van deze tijd.

In 2013 heeft Herwijer banketbakkerij Scholtes overgenomen. Zo kunnen we Vlaardingen en Schiedam van kwaliteit producten voorzien.

In januari 2014 lanceert Herweijer Kwaliteitsbakkers hun nieuwe huisstijl.